* μαρξιστικά κείμενα, στοχασμοί, απόψεις, για τα σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα * αναλύσεις * ιδέες * και ότι έχει σχέση με τον άνθρωπο σήμερα...
Γ. Βήχας: «Να ακουστεί η φωνή τριών εκατομμυρίων ανασφάλιστων συμπολιτών μας στην καρδιά της Ευρώπης»

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

..........Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση...

"η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια συμφωνία γενικά. έχει ανάγκη από μια έξοδο από τα αδιέξοδα των μνημονίων, από μια σύνθετη πολιτική διεξόδου και αναγέννησης σε όλους τους τομείς, παραγωγικής και πνευματικής – κοινωνικής, εθνικής ανασυγκρότησης, που δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τους όρκους πίστης στις συνθήκες της ε.ε., χωρίς έναν σταθερό προσανατολισμό για μια νέα θέση της χώρας στον γεωπολιτικό άξονα. [ο δρόμος της αριστεράς]

Powered By Blogger

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καταγγέλλει το όργιο βίας και καταστολής που η εθελόδουλη στις εντολές της Ε.Ε. και του μεγάλου κεφαλαίουΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ!, 
θα γίνουμε ο τρόμος του κάθε αρπακτικού!

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καταγγέλλει το όργιο βίας και καταστολής που η εθελόδουλη στις εντολές της Ε.Ε. και του μεγάλου κεφαλαίου συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επεφύλαξε (και) την Τετάρτη 7 Μάρτη στους διαδηλωτές ενάντια στους πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη.
Στη Θεσσαλονίκη όπου για πρώτη φορά έγιναν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και μάλιστα για μικρά ακίνητα και με μικρή οφειλή: ένα διαμέρισα 94τ.μ. στην Καλαμαριά για οφειλή 56 χιλιάδων ευρώ και ένας ημιυπόγειος αποθηκευτικός χώρος 37τ.μ. για οφειλή 38 χιλιάδων ευρώ. Μεγάλη αστυνομική δύναμη ήδη από νωρίς το πρωί είχε παραταχθεί έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο της μεγαλοσυμβολαιογράφου, γνωστού κορακιού της πόλης Ε. Λέπεση, ενώ όταν έφτασε στο χώρο η διαδήλωση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ, συνάντησε μπροστά στην είσοδο, μέσα στο κτίριο και στους γύρω δρόμους τις πάνοπλες διμοιρίες των ΜΑΤ. Στο αίτημά μας, αντιπροσωπεία του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ να συναντηθεί με τη συμβολαιογράφο, δεχθήκαμε όχι μόνο την άρνηση από τους επικεφαλής της αστυνομίας αλλά και την άγρια βία απέναντι στους διαδηλωτές, τα χτυπήματα με γκλομπς και ασπίδες και την επανειλημμένη χρήση χημικών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άξια συνεχιστής του έργου των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, αφού οδηγεί την κοινωνική πλειοψηφία στην απόλυτη φτώχεια και την εξαθλίωση, αντιμετωπίζει με τον πιο βάρβαρο τρόπο και κάθε φωνή διαμαρτυρίας για την αντιλαϊκή πολιτική της. Τα συμφέροντα των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου τίθενται πάνω από το δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας στη στέγη, όπως και κάθε κοινωνικό δικαίωμα, κάθε κοινωνικό αγαθό και υπηρεσία που σήμερα βορά γίνεται στα νύχια του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
Την ίδια ώρα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με μια κατάπτυστη ανακοίνωση, ζητά συλλήψεις διαδηλωτών και η αστυνομική διεύθυνση ανακοινώνει το σχηματισμό δικογραφίας. Η συντεχνία των αστυνομικών μήνες τώρα χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τα σπίτια του λαού που με την κυβερνητική πολιτική χάνονται και (στα χαρτιά πάντα) αρνείται το ρόλο της επιβολής της. Την ίδια στιγμή όμως τα μέλη της, με απαράμιλλο πάθος ρίχνονται στη μάχη της καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς, λειτουργώντας ως (οι πληρωμένοι από το λαό) μπράβοι των τραπεζών (ενάντια στα συμφέροντα του λαού).
Πλήρης θράσους η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών αναφέρεται στον τραυματισμό 6 αστυνομικών αλλά αγνοεί παντελώς τα χτυπήματα και τους τραυματισμούς διαδηλωτών και την επανειλημμένη χρήση χημικών εναντίον τους. Αντίθετα (και ενώ το διαδίκτυο βρίθει σχετικών φωτογραφιών και video) αναφέρεται και “καταγγέλλει” την ηγεσία της για τη «στάση άμυνας» της αστυνομίας, «χωρίς την παραμικρή χρήση δημοσίων ειδών (…) που μαθηματικά οδηγεί στον τραυματισμό αστυνομικών». Σε ένα κρεσέντο δε ακραία φασιστικού λόγου, οι συντάκτες της ανακοίνωσης υποστηρίζουν ότι «η άτυπη ασυλία των “μπαχαλάκηδων” είναι ύποπτη και εγείρει ερωτήματα από που πηγάζει», σημειώνουν ότι πρόκειται για «γνωστά άτομα που έχουν συμμετάσχει και στο παρελθόν σε παρόμοιου τύπου επεισόδια», αναρωτιούνται «γιατί τόσα χρόνια αυτοί οι “κύριοι” που έχουν κάνει επάγγελμα τα επεισόδια, δεν συλλαμβάνονται για να δώσουν εξηγήσεις στον Εισαγγελέα» και δηλώνουν ότι «θα προσφύγουν άμεσα στη δικαιοσύνη, ώστε να κληθούν οι υπεύθυνοι και να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους».
Η αναφορά βέβαια γενικώς και αορίστως σε έναν αριθμό «τραυματιών αστυνομικών» (χωρίς κανένα άλλο στοιχείο που να συγκεκριμενοποιεί και να αποδεικνύει τους τραυματισμούς) δεν παραγράφει την ευθύνη των αστυνομικών δυνάμεων για τον τραυματισμό διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων και του περιφερειακού συμβούλου Κεντρικής Μακεδονίας Θανάση Αγαπητού, που με βάση και την ιατρική γνωμάτευση φέρει κακώσεις στο κεφάλι(!) και στο χέρι. Γιατί τίποτα πιο σίγουρο από το ότι η (αποδεδειγμένη και από τα video που επικαλούνται για να τους διαψεύσουν τελικά) χρήση γκλομπς, ασπίδων και χημικών «οδηγεί μαθηματικά σε τραυματισμό» διαδηλωτών.
Όσο για τα περί «μπαχαλάκηδων» και της «ύποπτης ασυλίας» τους ή «κυρίων που έχουν κάνει επάγγελμα τα επεισόδια», πέραν του ότι φέρνουν στο νου αστυνομικές ανακοινώσεις εποχών αλήστου μνήμης, είναι προφανές ότι δεν αγγίζουν ανθρώπους που με φανερό το πρόσωπό τους αγωνίζονται 2,5 χρόνια τώρα για να μην αρπάξουν οι τράπεζες τα σπίτια μας και τη μικρή λαϊκή περιουσία, συμμέτοχους πάντα στους αγώνες του λαού μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια! Δυστυχώς για τους «αστυνομικούς υπαλλήλους» το ερώτημα αντιστρέφεται και αφορά το δικό τους ρόλο: προστατεύουν τα σπίτια μας από τους κλέφτες –τραπεζίτες και μεγαλοσυμβολαιογράφους– ή τους κλέφτες από όλους εμάς, τα θύματά τους;
Δεν μας ξενίζει φυσικά καθόλου ούτε η στάση ούτε η συγκεκριμένη ανακοίνωση των «αστυνομικών υπαλλήλων». Το βίαιο χέρι τους έχει οπλίσει η ίδια η κυβέρνηση (όπως ακριβώς και οι προηγούμενες) καθώς η αντιλαϊκή πολιτική της μ’ άλλο τρόπο δεν περνά, αφού μόνο με τα ΜΑΤ μπορεί να κυβερνά!
Δεν μας φοβίζει όμως ταυτόχρονα! Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών 2 χρόνια τώρα, στα ειρηνοδικεία και τους δρόμους ή πιο πρόσφατα στα συμβολαιογραφικά γραφεία, όχι μόνο δεν τρομοκρατήθηκε, όχι μόνο δεν σταμάτησε μπροστά στην αστυνομική βία και καταστολή και τις δικαστικές διώξεις των μελών του αλλά γίνεται όλο και πιο μαζικό, δυνατό και ανυποχώρητο.
Έτσι και τώρα, να ‘ναι σίγουροι πως η απάντηση στη βία της κυβέρνησης και της αστυνομίας θα είναι οι πολύ πιο μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στα συμβολαιογραφικά γραφεία, που φραγμό στο έγκλημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας θα βάλουν, έναυσμα θα γίνουν του γενικού ξεσηκωμού για τη συνολική ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου