* μαρξιστικά κείμενα, στοχασμοί, απόψεις, για τα σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα * αναλύσεις * ιδέες * και ότι έχει σχέση με τον άνθρωπο σήμερα...
Γ. Βήχας: «Να ακουστεί η φωνή τριών εκατομμυρίων ανασφάλιστων συμπολιτών μας στην καρδιά της Ευρώπης»

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

..........Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση...

"η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια συμφωνία γενικά. έχει ανάγκη από μια έξοδο από τα αδιέξοδα των μνημονίων, από μια σύνθετη πολιτική διεξόδου και αναγέννησης σε όλους τους τομείς, παραγωγικής και πνευματικής – κοινωνικής, εθνικής ανασυγκρότησης, που δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τους όρκους πίστης στις συνθήκες της ε.ε., χωρίς έναν σταθερό προσανατολισμό για μια νέα θέση της χώρας στον γεωπολιτικό άξονα. [ο δρόμος της αριστεράς]

Powered By Blogger

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι 31 επέλεξαν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα ενώ πέντε δήλωσαν «παρών»

Πώς ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι άλλαξαν στάση

syriza-grafeia.jpg

 | EUROKINISSI

Από τους 149 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι 31 επέλεξαν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα ενώ πέντε δήλωσαν «παρών». «Ναι» ψήφισε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης διαφοροποιούμενος από την προηγούμενη ψηφοφορία στη Βουλή, που είχε ψηφίσει «όχι».
«Στόχος μου είναι, παρά την θεμελιώδη διαφωνία μου όσον αφορά τους μετά το Δημοψήφισμα χειρισμούς μας, η διατήρηση της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, η υποστήριξη του Αλέξη Τσίπρα, κι η στήριξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Σήμερα λοιπόν ψηφίζω ΝΑΙ σε δύο μέτρα τα οποία τα είχα προτείνει ο ίδιος, αν και υπό ριζοσπαστικά διαφορετικές συνθήκες και προϋποθέσεις», τονίζει μεταξύ άλλων ο Γ. Βαρουφάκης σε άρθρο του στο thepressproject.gr
Αναλυτικά, «όχι» ψήφισαν οι εξής βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αγλαΐα Κυρίτση, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ησυχος, Δημήτρης Κοδέλας, Κώστας Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας, Κώστας Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Θωμάς Κώτσιας, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοΐλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Γιάννης Ζερδελής, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Βασίλης Κυριακάκης, Ζήσης Ζάννας, Ηλίας Ιωαννίδης, Κώστας Δελημήτρος, Αλεξάνδρα Τσανάκα (ήταν απούσα στην προηγούμενη ψηφοφορία).

Ψήφισαν «παρών»

«Παρών» ψήφισαν οι εξής: Ηρώ Διώτη, Βασιλική Λέβα, Κώστας Δερμιτζάκης (είχε ψηφίσει όχι στην προηγούμενη ψηφοφορία), Δανάη Τζίκα Κωστοπούλου (είχε ψηφίσει ναι στην προηγούμενη ψηφοφορία), Νίνα Κασιμάτη (είχε ψηφίσει ναι στην προηγούμενη ψηφοφορία)

Τα «παρών» και «όχι» που έγιναν «ναι»

Άλλαξαν στάση από την προηγούμενη ψηφοφορία και ψήφισαν «ναι»: Βασιλική Κατριβάνου (είχε ψηφίσει παρών στην προηγούμενη ψηφοφορία) Χρήστος Καραγιαννίδης (είχε ψηφίσει παρών στην προηγούμενη ψηφοφορία), Δημήτρης Μπαξεβανάκης (είχε ψηφίσει παρών στην προηγούμενη ψηφοφορία), Νίκος Μιχαλάκης (είχε ψηφίσει παρών στην προηγούμενη ψηφοφορία), Γιάνης Βαρουφάκης (είχε ψηφίσει «όχι» στην προηγούμενη ψηφοφορία).

«Το ρήγμα είναι σαφές»

Μετά το τέλος της ονομαστικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τόνισε: «Το ρήγμα στην κοινοβουλευτική ομάδα είναι σαφές. Θα ακολουθούν οι προβλεπόμενες συλλογικές διαδικασίες».  
Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, λέγοντας: «Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε ένα ρήγμα, αλλά νομίζω ότι θα ολοκληρωθούν πρώτα οι διαδικασίες της συμφωνίας και θα τα δούμε όλα στα συλλογικά μας όργανα, όπως προβλέπεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου