* μαρξιστικά κείμενα, στοχασμοί, απόψεις, για τα σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα * αναλύσεις * ιδέες * και ότι έχει σχέση με τον άνθρωπο σήμερα...
Γ. Βήχας: «Να ακουστεί η φωνή τριών εκατομμυρίων ανασφάλιστων συμπολιτών μας στην καρδιά της Ευρώπης»

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

..........Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση...

"η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια συμφωνία γενικά. έχει ανάγκη από μια έξοδο από τα αδιέξοδα των μνημονίων, από μια σύνθετη πολιτική διεξόδου και αναγέννησης σε όλους τους τομείς, παραγωγικής και πνευματικής – κοινωνικής, εθνικής ανασυγκρότησης, που δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τους όρκους πίστης στις συνθήκες της ε.ε., χωρίς έναν σταθερό προσανατολισμό για μια νέα θέση της χώρας στον γεωπολιτικό άξονα. [ο δρόμος της αριστεράς]

Powered By Blogger

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Δεν θα φύγουν εάν δεν υπογράψουν και τα τελευταία «συμβόλαια θανάτου»…


Γράφει ο Μαγια  (από το: paradrasi.gr)


Μην εκπλήσσεστε και μην εξανίστανται με την τυφλή υποταγή του δίδυμου της συμφοράς, Σαμαρά - Βενιζέλου, στις νέες αξιώσεις της τρόικας μετά τους λεονταρισμούς για το τέλος των Μνημονίων.
Αυτός είναι ο ρόλος των πειθήνια υπάκουων κυβερνήσεων, των δουλοπρεπών συνεργατών των επικυρίαρχων. Ρόλος μαριονέτας, ώστε να νομιμοποιούν και να εφαρμόζουν τις θρασύτατες, προκλητικές, ταπεινωτικές και αποικιοκρατικές απαιτήσεις των δανειστών.


Ναι σε όλα, χωρίς προσχήματα και αστερίσκους. Όλα εις βάρος των πολιτών. Όλα υπέρ των δανειστών.

Τι κι αν έχουν γίνει ρόμπες ακομβίωτες. Τι κι αν τους συμπεριφέρονται σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Όχι, δεν έχουν τσίπα! Θα δεχτούν, όπως μονότονα επαναλαμβάνουμε, όλες τις απαιτήσεις των δανειστών για νέο αίμα. Θα υπογράψουν και τα τελευταία «συμβόλαια θανάτου». Θα τελειώσουν μέχρι κεραίας τη «δουλειά», που ανέλαβαν. Δεν θα φύγουν εάν δεν ολοκληρώσουν την καταστροφική αποστολή τους.
Η Ελλάδα είναι η μόνη μνημονιακή χώρα, η οποία έχει αυτή την κατάπτυστη αντιμετώπιση από τους δανειστές.
Και ενώ βιώνουμε την περίοδο της απόλυτης υποταγής στα ξένα συμφέροντα, δεν έχει προηγούμενο η νέα επιχείρηση εκβιασμού, εξαπάτησης και υποταγής του λαού, από τους γκεμπελίσκους της Διαπλοκής. Βαφτίζουν «εθνική ανάγκη και πατριωτικό καθήκον» τα συμφέροντα των αρπαχτικών και την αποσάθρωση της κοινωνίας και της χώρας.
Είναι προφανές ότι απευθύνονται τους αχαρακτήριστους Γραικύλους, κατά την εσαεί επίκαιρη ρήση του Αλ. Παπαδιαμάντη. Εξ ου και η επιμονή τους στα καταγέλαστα φληναφήματα περί «σκληρών διαπραγματεύσεων», που …υπονομεύει ο ΣΥΡΙΖΑ (το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;…).

Η χώρα οδηγείται σε καταστροφή με ανείπωτες διαστάσεις.
Σ΄ αυτές τις κρίσιμες ώρες, ο ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο έλαχε το ραντεβού με την Ιστορία, έχει χρέος να βγει από την Κουμουνδούρου, για να συναντήσει την κοινωνία! Να καταστήσει υπόθεση του βαρυγκωμούντος λαού την οικοδόμηση μιας ευρείας δημοκρατικής, προοδευτικής, ριζοσπαστικής συμμαχίας, ικανής να διεκδικήσει την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές, συγκροτώντας μια κυβέρνηση λαϊκής ενότητας και κοινωνικής σωτηρίας, που θα επαναφέρει την αξιοπρέπεια, την ελπίδα και το χαμόγελο στα χείλη μας.
Θα το επαναλάβουμε: 
Μόνο τότε, με τον λαό συμμέτοχο, οι αδίστακτοι Τροικανοί θα αναγκασθούν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όχι με τους υποτακτικούς τους, αλλά με ακηδεμόνευτους, συγκροτημένους και αποφασισμένους εκπροσώπους της κοινωνικής πλειοψηφίας.

__________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου